Alta löydät ideoita ja kokemuksia aiempien vuosien paikallistapahtumista. Voit hyödyntää niitä omien tapahtumiesi suunnittelun tukena. Upotetut Instagram-postaukset eivät liity teksteihin.


"Pelipäivässä oli mukana paikallisia harrastajia; shakki- ja bridgekerhot sekä rooli- ja minatyyripelaajat. Kaupallinen yrittäjä esitteli vanhuksille ja muistisairaille kehittämiään pelejä. Suuri menestys oli mekaaniset jääkiekko- ja jalkapallopelit, joita oli pelattavana viisi ja ne oli sijoitettu näkyvästi kirjastotorille, jossa oli myös tilaa pelata. Konsoli- ja wii-pelaaminen, Nintedo ja tablettipelit olivat suosittuja sekä lautapelit. Perheen pienille oli myös pihapelejä (keilausta, kinkkausta, hernepussin heittoa jne.), joissa sai suorittaa pelipassin. Se veti paikalle perheitä puuhaamaan lasten kanssa, jotka kaipasivat toimintaa. Ulkona kun sataa koko ajan. Järjestimme myös kaksi koodikoulua lapsille yhdessä vanhemman kanssa. Koodikoulussa koodailtiin Angry Birdsejä liikkumaan. Se oli suosittu. Pelipäivään osallistui useampi sata ihmistä ja se oli menestys. Olimme panostaneet siihen paljon ja mainostimme somessa, lehdissä, busseissa, verkossa... Kirjastossa oli isot mainokset ja hyvät opasteet, missä voi pelata mitäkin. Meillä oli myös äänentoisto ja kuulutimme yleisölle peleistä ja haastattelimme peliharrastajia.""Meillä pelipäivä meni kivasti. Tarjolla oli perinteisiä lautapelejä (jokunen kirjaston oma + henkilökunnan omia pelejä), mutta tänä vuonna saimme ps3 lainaan (kirjastolla ei ole omaa konsolia eikä jatkuvasti vapaana olevaa tilaa) ja se oli kivasti käytössä oikeastaan koko ajan. Lisäksi meillä on aina tarjolla mehua ja keksejä. Tapana on myös ollut järjestää jonkinlainen peliturnaus ja tänä vuonna järjestin Agar.io-turnauksen. Se oli suosittu ja parhaille pallojen popsijoille palkintona oli kolme lautapeliä. Meillä on myös monena vuonna ollut paikallinen shakkikerho paikalla, mutta tänä vuonna pidin taukoa. Pelipäivänä meillä saa olla melua ja kaikilla koneilla saa pelata ja meuhkata normaalia enemmän (normaalisti meillä on tietokoneilla aika tarkat säännöt)."


"Järjestimme lautapelaamispäivän ja tapahtumaan osallistui jonkin verran ulkopuolisiakin ihmisiä, sekä myös kutsuttuja. Lisäksi olemme järjestäneet pelipäivään liittyviä tapahtumia kouluille, ja jatkamme näiden tekemistä vielä ensi vuoden puolellekin. Tapahtumamme onnistui hyvin mielestämme. Ensi vuodelle pyrimme suurempaankin."


"Omassa tapahtumassamme oli pelattavissa viisitoista erillaista pelikonsolia Atari 2600 - WiiUhun. Meillä oli myös noin 50 lautapeliä, paikallinen shakkikerho, Warhammer 40k esittelmä sekä Magic & Gathering. Meillä oli myös pienikahvila joka oli menestys. Jokaiselle osa-alueelle oli ohjattu oma ohjaansa jolloin jokainen kysyjä sai vastauksen tai tarvittavan avun pelikonsolin tai lautapelin kanssa. Tapahtuma oli hyvin onnistunut."


"Pelipäivänä kirjastossamme oli mahdollista osallistua Resogun -turnaukseen. Lisäksi pelialan opiskelijat paikallisesta ammattikoulusta olivat esittelemässä omaa alaansa kertoen koulutuksesta sekä esittelemällä Oculus Riftiä ja siihen koulutuksessa tehtyä demoa. Paikallinen mangakerho osallistui pelipäivään myös tuomalla kirjastoon tanssimaton sekä tanssipelin tietokoneelle, jota jokainen halukas sai myös kokeilla. Lautapelikerho puolestaan toi näytille erilaisia lautapelejä ja kirjaston omat lautapelit oli myös varattu pelailtavaksi kirjaston tiloissa tämän päivän ajaksi. Peliaiheisiin liittyviä kirjoja oli esillä (ja toki myös lainattavissa!) kirjastossamme ja olimme myös saaneet kirjastokimpan muista kirjastoista joitakin konsolipelejä lainattavaksi pelipäivän ajaksi kirjastoomme (meillä ei ole vielä omia konsolipelejä). Pelipäivä onnistui oikein hyvin ja kävijöitä oli pelipäivässämme kohtalaisesti. Erityisen suosittu oli Oculus Riftin kokeilupiste.""Järkkäsimme matalan kynnyksen peleihin tutustumisia, osallistuimme Resogun-turnaukseen ja käytimme vierailevaa puhujaa. Kävijämäärä oli aika maltillinen, mutta kirjaston saama kokemus oli positiivinen ja johti pelitoiminnan aloittamiseen kirjaston tiloissa."


"Järjesimme 16 (max 20) pelaajan pöytäroolipelitapahtuman. Pelissä tunnelma oli loistava ja pelaajat tuntuivat pitävän pelistä kovasti, joten hyvinhän se meni."


"Pelipäivä järjestettiin 3. kerran. Aiemmin pelattiin netti-, konsoli- ja lautapelejä kirjaston lisäksi nuorisotalolla ja uimahallin aulatiloissa. Tänä vuonna pelipäivän järjesti kirjasto yksin. Teemana olivat lautapelit ja yhdessäolo. Tämä oli onnistunein pelipäivä kirjaston kannalta. Osallistujia oli 30, pelaajien lisäksi kymmenkunta paikalla piipahtanutta: perheitä, nuoria, nuoria aikuisia ja iäkkäitä. Kiva päivä kaikekseen."


"Pelasimme lautapelejä, tietokonepelejä ja ps4:sta. Lapset jaettiin ryhmiin, jotka kiersivät eri pelipisteillä. Jokaisella pisteellä oltiin tunti ja sitten vaihdettiin. Pelasimme yhdellä pisteellä Twisteriä ja Jengaa, yhdellä Aliasta ja yhdellä PS4:ää ja tietokonepelejä. Mielestäni tapahtuma onnistui hyvin. Lapset kiittelivät tapahtumaa. Lautapelit olivat lasten mielestä liian hidastempoisia. PS4 ja tietokoneet kiinnostivat enemmän kuin lautapelit."


"Mielestämme pelipäivä toi uusia ihmisiä paikalle kuukausittaisiin tapaamisiin."


"Olimme nyt ihan ekakertaa mukana pelipäivässä. Olemme huonanneet teemapäivän aikaisempinakin vuosina mutta nyt nappas. Minusta oli tosi kiva järjestää pelipäivämme nimenomaan teemapäivänä. Voi olla, että ensi vuonna yritämme hieman laajentaa pelipäivän toimintaa."


Mansions of Madness 2nd edition #peliviikko

Henkilön Pöllökarhut ry (@pollokarhut) jakama julkaisu


"Tapahtumia oli paljon: pelikasvatusluento vanhemmille, lautapelipäivä, Resogun-turnaus, pelikeräys, palapelin kokoaminen. Pidettiin siis kokonainen teemaviikko aiheesta. Sujui hyvin, ei ollut mikään massiivinen yleisöryntäys, mutta kohtuumäärä kävijöitä = teemme tästä perinteen."


"Tapahtuma järjestettiin palvelukeskuksessa. 90% kävijöistä oli muistisairaita keskuksessa asuvia. Onneksi muutama ulkopuolinenkin tuli paikalle. Heidän kohdallaan oli välttämätöntä, että heidän tukenaan oli henkilökuntaa. Lautapelit olivat kova juttu. Konsoli ja tietokonepelit eivät kiinnostaneet niin paljon. Tähän vaikutti merkittävästi osallistujien toimintakyky. Kaikki tykkäsivät ja keskuksen henkilökunta päätti että pelitapahtuman järjestäminen saa jatkoa eli tulevaisuudessa keskuksessa pelataan 1krt/kk."#XmasJKL demotilassa vilisee. Paljon pelejä testattavana. #peliviikko

Henkilön Peli Legacy (@pelilegacy) jakama julkaisu


"Päätimme keskittää kaiken ohjelman lauantaihin. Yleisöä kiinnostivat eniten "Pelintekeminen ammattina" -luento sekä Mario Kart 8- ja Resogun-turnaukset. Myös miniatyyripelien esittely ja backgammon-pelipaja vetivät hyvin ihmisiä. Tapahtuma onnistui mielestäni erittäin hyvin. Paikallinen media huomioi pelipäivän jo ennen varsinaista tapahtumaa, ja tämä nosti kävijämäärän hyvälle tasolle. Ohjelmamme oli tarpeeksi monipuolista, ja olemmekin saaneet kuulla siitä kiitosta niin etu- kuin jälkikäteen. Osallistumme ehdottomasti ensi vuonna uudestaan, hieman ohjelmaa muunnellen tietenkin."

Peliviikon suojelija 2018

Peliviikon suojelija 2017

Peliviikon suojelija 2016

Palringo Finland Oy

Peliviikon suojelija 2015

Kansallisen pelipäivän suojelija 2015 - Mousemarque

Peliviikon suojelija 2014

Peliviikon suojelija 2013